Welcome to our new website

Welcome to our new website

Posted by pheriche
We now have a new website, thanks to Steve & Simon at Pheriche. Please read about our skills and experience - developed over the last 25 years - in the fields of green building, passivhaus, retrofit and ecological architecture. We will be adding; more examples of our projects, downloads, images and videos. Read about some of our architectural projects. Find out about the green building services we offer. Find out about our team. Or if you have any questions  get in touch with us.    
GDPR

GDPR

Posted by Adele Mills
  GDPR   On May 25, new EU General Data Protection Regulations come into force. It requires that all personal data held by organisations is with the consent of that person and is held securely and managed properly. At Simmonds.Mills architects, we have always taken your data privacy very seriously. We never share your information with third parties without your consent. If you are a client, your email, and in some cases, address, and telephone number, are held on the Simmonds.Mills database. This is for use in contacting you as our clients, and third parties who are involved in your…
Tanzania Eco Village Project

Tanzania Eco Village Project

Posted by Katie Hammonds
Post 3: 16/12/17 As promised, this post of the Tanzania Project will explore all the phases of development, up until it’s current stage. As mentioned before, this build is a prototype of what it yet to come and therefore gives both the builders and architects a chance to explore design solutions and local materials. Furthermore, the structure will look to take on a few Passivhaus principles. And, as Post 2 indicates, this centres around creating solutions to tackle solar and ventilation issues. The foundation uses concrete blocks, which are a combination of selected sand and cement. They’re created with the…
GARWAY COMMUNITY CENTRE

GARWAY COMMUNITY CENTRE

Posted by pheriche
GARWAY COMMUNITY CENTRE Garway continues a-pace on site; great for the community group to see how their new neighbour sits in the landscape, and to finally see the space.  William Powell & Sons from Hereford are the main contractors. See project page for more information.